Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Pile rasjeći uzduž od vrata. Razdvojiti kožu od mesa, pri tom pazeći da se koža ne ošteti, te izvaditi bijelo meso s kostima, a batake, krilca i kožu ostaviti u komadu.
2. Bijelo meso samljeti u mašini za mljevenje, mladi luk isjeći na kolutove, mrkvu i papriku na štapiće, bukovače na kocke, a peršun sitno isjeckati.
3. Na malo ulja propržiti mrkvu kako bi omekšala a potom dodati papriku, bukovače i mladi luk, te dinstati uz povremeno dolijevanje supe dok povrće ne omekša.
4. Omekšalo povrće sjediniti s mljevenim bijelim mesom, jajetom i peršunom, pa dodati kari i ostale začine po ukusu.
5. Pripremljenim nadjevom napuniti unutrašnjost pileta te kožu pričvrstiti kuhinjskim koncem. Punjeno pile položiti u podmazanu tepsiju, prekriti ga folijom i staviti u zagrijanu rernu da se peče. Pred kraj pečenja skinuti foliju, pile vratiti u rernu i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana