Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Kiflama pažljivo odsjeći gornje dijelove i izdubiti sredinu. Polovinu izdubljenog peciva izmrviti i ostaviti za punjenje dok preostali dio neće biti potreban.
2. Suhi vrat i crvenu papriku isjeći na kockice, mladi luk na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Posebno umutiti jaja i pavlaku pa dodati izmrvljenu sredinu kifli, crvene paprike, suhi vrat, kačkavalj i mladi luk. Začiniti po ukusu i promiješati.
4. Pripremljenom smjesom napuniti izdubljene kifle.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega punjene kifle. Peći ih u zagrijanoj rerni na 180 ºC oko 25 minuta, dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept