Voćna torta sa breskvama

by | 3 Novembra, 2013

torta

Za koru:
  • 3 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika gustina

Za fil I:

  • 700 g bresaka
  • 5 kašika šećera
  • 1 puding od vanile
  • 4 dl vode

Za fil II:

  • 500 g krem sira
  • 4 dl pavlake
  • 150 g šećera
  • 2 šlaga
  • 30 g želatina
  • 2 vanil-šećera
  • rendana korica od jednog limuna

Za dekoraciju:

  • 4 breskve
  • 1 bezbojni preliv za torte
  • 150 g rolera

Priprema:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i sa kašikom šećera umutiti u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanjke sa preostalim šećerom.
3. Sjediniti smesu od žumanjaka sa šamom od bjelanjaka i promiješati. Dodati gustin, brašno i polako promiješati varjačom. U okruglom kalupu na 200 ºC od pripremljene smjese ispeći koru.

Fil I:
1. U manjoj šerpi sjediniti 3 dl vode i šećer te ostaviti da proključa.
2. Posebno razmutiti puding u preostaloj vodi pa dodati u ključalu vodu i kuvati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati sjeckane breskve.

Fil II:
1. U posudi sjediniti krem sir, pavlaku, šećer, vanili-šećer i limunovu koricu pa umutiti mikserom.
2. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u smjesu.
3. Želatin preliti sa 12 kašika hladne vode i sačekati da nabubri, a zatim ga dodati u fil i promiješati.

Finalni postupak:
1. Preko pečene kore u kalupu sipati topao fil I pa ostaviti da se stegne i ohladi.
2. Zatim nanijeti fil II te poravnati i vratiti tortu u frižider.
3. Preko gornjeg fila rasporediti kriške bresaka. Preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice i preliti preko bresaka.
4. Kada se torta stegne, izvaditi je iz kalupa pa bočne stranice obložiti rolerima.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept