Čorba s lignjama

by | 8 Novembra, 2013

corba

Sastojci:

  • 400 g očišćenih lignji
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 2 kašike sjeckanog peršuna
  • 1 mrkva
  • 200 g šampinjona
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašike brašna
  • 1,5 l supe od povrća
  • 1 dl pavlake
  • mješavina začina
  • biber
  • ulje

Priprema:

1. Crni i bijeli luk što sitnije isjeckati, mrkvu izrendati na krupno rende, a šampinjone isjeći na listove.
2. Tijelo lignje isjeći na kolutove, a krake sitno isjeckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, a zatim dodati mrkvu te i nju kratko propržiti.
4. Potom dodati šampinjone i nastaviti sa dinstanjem dok suvišna tečnost ne uvri. Posuti brašnom i promiješati, a potom postepeno dolijevati supu od povrća i ostaviti da proključa.
5. Zatim dodati lignje, senf i začine po ukusu pa kuhati dok svi sastojci ne omekšaju.
6. U gotovu čorbu dodati pavlaku, posuti peršunom i promiješati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept