Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
Za koru:
Za fil:
Za dekoraciju:
Priprema:
Kora:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, žumanjak, šećer i vanil-šećer, pa umutiti mikserom.
2. U umućenu masu dodati koru limuna, brašno, gustin, vodu i prašak za pecivo te polako promiješati varjačom.
3. Pravougaoni kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180 ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. Slatku pavlaku umutiti mikserom i polako dodavati razmućen želatin.
2. U umućenu pavlaku dodati rendanu koru limuna, gustu domaću pavlaku, šećer i sok od limuna, pa umutiti i ostaviti da se stegne.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru premazati pripremljenim filom, posuti sjeckanim ananasom, i urolovati.
2. Posebno umutiti slatku pavlaku i dekorisati rolat po želji.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept