Zapečena boranija

by | 11 Novembra, 2013

zapecena-boranija

Sastojci:

  • 600 g zamrznute žute boranije
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 zelena paprika
  • 1 veća mrkva
  • 200 g pelata paradajza
  • 400 g dimljenih rebaraca
  • 3 jajeta, ulje
  • 2 dl mlijeka
  • 2 dl pavlake
  • mirođija
  • mješavina začina

Priprema:
1. Crni luk, mrkvu i zelenu papriku očistiti i isjeći na kockice, a bijeli luk ispasirati.
2. Dimljena rebra isjeći na krupnije kocke.
3. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, a zatim dodati mrkvu te i nju kratko propržiti.
4. Potom dodati zelenu papriku i izgnječeni pelat paradajza i boraniju. Nastaviti s dinstanjem dolijevajući vodu po potrebi oko 20 min. dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati mirođiju i začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju presuti boraniju. Utisnuti dimljena rebarca i preliti mješavinom mlijeka, jaja i pavlake.
6. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept