![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Kukuruzne kifle isjeći na parčad širine 1,5 cm i premazati ih puterom.
2. Paradajz, mocarelu i goveđu pečenicu isjeći na manje kocke.
3. Sjeckani paradajz dobro ocijediti od suvišne tečnosti pa ga sjediniti s goveđom pečenicom, bosiljkom i začinima po ukusu.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati premazane kifle. Po kiflama rasporediti sjeckani paradajz s pečenicom, a potom odgore posuti kockice mocarele.
5. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C oko 15 min.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept