Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Priprema:
1. Lisnato tijesto istanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 3 mm. Potom okruglim zupčastim nožem isjeći trake širine 2 cm.
2. Kalupe za šamrolnice nauljiti pa oko njih uviti trake od tijesta tako da se na krajevima preklapaju. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega rolnice. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumene.
3. Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag pa sjediniti s kesten pireom i čokoladom u prahu, te izmiksati.
4. Ohlađene rolnice presjeći napola, a potom ih pomoću poslastičarskog džaka napuniti smjesom od kestena.
5. Čokoladu otopiti s puterom i njome preliti rolnice.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept