Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Bavarske kifle isjeći na parčad širine 1,5 cm. Potom parčad ispeći u tosteru ili ih poslagati u pleh i sušiti na umjerenoj temperaturi dok ne porumene.
2. Krompir zajedno s ljuskom obariti, a zatim ga procijediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi. Oguliti ga i izrendati na krupno rende.
3. Potom krompir sjediniti sa majonezom, dodati začine po ukusu i polako promiješati.
4. Rotkvice očistiti i isjeći na štapiće, a domaću šunku takođe isjeckati na štapiće. Zelenu salatu isjeći na trake, crvenu papriku na kockice.
5. Kolutove kifli premazati smjesom od krompira, a zatim staviti malo zelene salate, rotkvice, domaće šunke i kockica crvene paprike.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept