Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Crni luk i paradajz isjeći na kockice, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
2. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, a zatim dodati džigericu i dinstati je na umjerenoj temperaturi u sopstvenom soku bez dodavanja vode.
3. Kada je džigerica napola dinstana, dodati bijelo vino i sjeckani paradajz. Nastaviti sa dinstanjem dok suvišna tečnost ne uvri, a džigerica ne omekša. Gotovo jelo začiniti po ukusu.
4. Krompir oguliti i isjeći na kocke, a zatim ga obariti u slanoj vodi. Ocijediti od suvišne tečnosti, pa sjediniti sa puterom, mlijekom i začinima po ukusu. Izmiksati da bi se dobila fina kremasta smjesa.
5. Dinstanu džigericu poslužiti uz pire krompir te sve posuti sjeckanim parmezanom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept