Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Mesnatu slaninu isjeći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. U većoj posudi sjediniti roštilj masu za ćevape, sjeckanu slaninu, kačkavalj i tucanu ljutu papriku. Dodati začine po potrebi i dobro ručno izmijesiti. Pripremljenu smjesu ostaviti u frižideru da miruje 30 min.
3. Potom je izvaditi iz frižidera te nauljenim rukama od smjese oblikovati uštipke.
4. Uštipke vertikalno nabosti na štapiće za ražnjiće, a potom ih peći na roštilju dok ne porumene.
5. Krompir oguliti i isjeći na štapiće te ga propržiti na vrelom ulju da porumeni. Prženi krompir poslužiti kao prilog uz uštipke.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept