Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
Za tijesto:
Za fil:
Priprema:
Tijesto:
Sjediniti brašno sa šećerom u prahu, čokoladom u prahu i suhim kvascem, a potom dodati omekšao puter i jaje. Sve sastojke ručno izmijesiti kako bi se dobilo glatko tijesto.
Fil:
1. Jagode izmiksati sa šećerom u prahu.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Izmiksane jagode sjediniti s maskarpone sirom, dodati želatin i rendanu čokoladu od jagode pa polako promiješati.
Finalni postupak:
1. Umješeno tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm.
2. Potom istanjenim tijestom obložiti modle za tart prečnika 10 cm. Peći u zagrijanoj rerni na 180 °C oko 15 min.
3. Pečeno tijesto ostaviti da se ohladi te ga napuniti pripremljenim filom i dekorisati jagodama.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept