Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Pasulj potopiti u hladnu vodu i ostaviti ga preko noći da nabubri. Potom ga procijediti, naliti mlakom vodom i kuhati dok ne proključa. Tada ga ponovo ocijediti od suvišne tečnosti i ostaviti sa strane.
2. Mesnatu slaninu, crni luk, crvenu papriku i mrkvu isjeći na kockice, bijeli luk što sitnije isjeckati, a pelat paradajza samljeti u blenderu.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i slaninu, a zatim dodati mrkvu i papriku te i njih kratko propržiti. Nastaviti s dinstanjem dolijevajući vodu po potrebi dok povrće ne omekša.
4. Potom dodati pelat paradajza, bijeli luk, mljevenu papriku, peršun i ajvar pa sve zajedno prokuhati.
5. Zatim dodati ocijeđeni pasulj i začine pa ukusu i promiješati.
6. Pripremljenu smjesu preručiti u nauljenu vatrostalnu činiju, sipati malo vode da pasulj ogrezne i odozgo utisnuti dimljena rebarca. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok suvišna tečnost ne uvri.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept