Pileći ražnjici s fetom

by | 29 Novembra, 2013

pileci-raznjici

Sastojci:

  • 800 g pilećeg bijelog mesa
  • 200 g mesnate slanine u listovima
  • 200 g feta sira
  • 2 crvene paprike roge
  • 2 zelene paprike roge
  • 400 g klobuka šampinjona
  • kari, ulje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Pileće bijelo meso isjeći na manje šnicle, istanjiti ih tučkom za meso pa posuti karijem i začinima po ukusu.
2. Feta sir isjeći na štapiće.
3. Na svaku pileću šniclu staviti štapić feta sira te bočne stranice mesa preklopiti ka sredini i smotati u ražnjić. Ražnjiće obložiti listovima slanine.
4. Crvenu i zelenu papriku očistiti od sjemena i peteljki pa isjeći na kocke.
5. Na štapiće za ražnjiće slagati naizmjenično punjeni pileći ražnjić, kocku zelene i crvene paprike… dok se ne popuni štapić. Oblikovane ražnjiće premazati uljem.
6. Klobuke šampinjona zajedno s pilećim ražnjićima pržiti na roštilju.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept