Teletina s ananasom

by | 5 Decembra, 2013

ananas

Sastojci:

  • 800 g teletine od buta
  • 300 g ananasa iz kompota
  • 200 g kineskog kupusa
  • 1 svjež krastavac
  • 1 mrkva
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 dl soka od paradajza
  • 1 kašičica šećera
  • 1 dl soja sosa, ulje
  • 100 g gustina
  • mješavina začina

Priprema:

1. Teletinu isjeći na štapiće, ananas i kineski kupus na kocke, a mrkvu i krastavac na polukrugove.
2. Bijeli luk očistiti i ispasirati.
3. Teletinu, kineski kupus, mrkvu i krastavce uvaljati u gustin. Prvo u voku na vrelom ulju propržiti teletinu, te je izvaditi i ocijediti od masnoće, zatim mrkvu i krastavce i na kraju vrlo kratko propržiti kineski kupus.
4. Posebno na malo ulja propržiti bijeli luk a zatim dodati soja sos, sok od paradajza, 0,5 dl vode, kašičicu gustina i začine po ukusu pa sve zajedno kratko prokuhati.
5. Pržene sastojke preliti pripremljenim umakom, dodati ananas i kratko prokuhati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept