Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Drške šampinjona odvojiti od klobuka i isjeći ih na kocke.
2. Suhi vrat i praziluk isjeći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti praziluk a zatim dodati sjeckane drške šampinjona te i njih kratko propržiti. Skloniti s ringle i ostaviti da se ohladi.
4. Potom dodati švapski sir, kačkavalj, suhi vrat i začine po ukusu pa promiješati.
5. Pripremljenim nadjevom napuniti polovinu pečuraka te ih preklopiti praznim klobucima.
6. Ovako pripremljene pečurke uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju s obje strane dok ne porumene.
7. Pohovane pečurke preliti majonezom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept