Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Krompir obariti zajedno s ljuskom pa ga oguliti i izrendati na krupno rende.
2. Mrkvu i jaja takođe obariti i izrendati na krupno rende.
3. Zelenu salatu oprati i isjeći na trake.
4. Tunjevinu ocijediti od suvišne masnoće.
5. Posebno pripremiti preliv: kisele krastavce sitno isjeckati a bijeli luk ispasirati. Umutiti majonez i pavlaku te dodati kisele krastavce, bijeli luk i začine po ukusu i promiješati.
6. U odgovarajuću staklenu posudu ređati naizmjenično sloj rendanog krompira, malo preliva od majoneza, sloj tunjevine, preliv, sloj mrkve, preliv, sloj mješavine zelene salate i rendanih jaja, preliv. Postupak ponoviti još jednom i završiti prelivom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept