Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Pasulj potopiti u vodu i preko noći ostaviti da nabubri.
2. Crni luk isjeći na kockice, čeri paradajz na polovine, a bijeli luk što sitnije isjeckati. Dimljenu ribu isjeći na krupnije kocke 3×3 cm.
3. U lonac staviti nabubreli pasulj, polovinu crnog i bijelog luka, te naliti vodom da ogrezne i kuhati dok pasulj ne omekša.
4. Zatim pasulj ocijediti, a tečnost od kuhanja sačuvati.
5. Posebno na malo ulja propržiti preostali crni i bijeli luk, skloniti sa ringle pa dodati mljevenu papriku i promiješati.
6. Zapršku od paprike sjediniti s procijeđenim pasuljem, dodati dimljenu ribu, sjeckani list celera, lovorov list, paradajz pire i začine po ukusu te polako promiješati.
7. Zemljanu posudu nauljiti i u nju sipati polovinu smjese od pasulja, rasporediti polovinu sjeckanog čeri paradajza i prekriti preostalim pasuljom.
8. Odgore utisnuti preostali čeri paradajz i naliti ostavljenom supom od pasulja da ogrezne. Peći u zagrijanoj rerni na 200 *C dok pasulj potpuno ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept