
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Tjesteninu obariti u slanoj vodi, pritom vodeći računa da se ne raskuva.
2. Crni luk i slaninu isjeći na kockice, a bijeli luk što sitnije isjeckati. Špinat očistiti i isjeći na trake.
3. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, a zatim dodati slaninu pa i nju kratko propržiti da porumeni.
4. Potom dodati špinat i pržiti oko minut, skloniti s ringle i ostaviti da se ohladi.
5. Dodati sitni sir, origano i začine po ukusu i promiješati.
6. Posebno izmiksati pelat paradajza sa sokom od paradajza i malo vode pa začiniti po ukusu.
7. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati smjesu od paradajza te u nju utisnuti punjene školjkice tako da tjestenina ogrezne u saftu.
8. Posuti parmezanom i peći u zagrijanoj rerni na 180 ˚C 30 min.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept