Lionska jaja

by | 23 Januara, 2014

lionska-jaja

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 1 kašika pavlake
  • 1 kašika majoneza
  • 1/2 kašičice senfa
  • 80 g suhog vrata
  • 20 g parmezana
  • 30 g putera
  • 100 g kačkavalja
  • 2 kašike brašna

Priprema:

1. Jaja obariti pa ih oljuštiti.
2. Ohlađena jaja poprečno presjeći napola te izvaditi žumanjke.
3. Suhi vrat sitno isjeckati.
4. Sjediniti žumanjke, pavlaku, majonez, parmezan, suhi vrat i začine po ukusu. Sastojke dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.
5. Pripremljenom smjesom napuniti bjelanjke i staviti ih u frižider.
6. U manjoj šerpici otopiti puter a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Uz neprestano miješanje postepeno dolijevati mlijeko. Kada se mlijeko zgusne, dodati rendani kačkavalj i začine po ukusu pa promiješati.
7. Stegnuta jaja izvaditi iz frižidera te svako preliti punom kašikom bešamel sosa i dekorisati mljevenom paprikom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept