Krem čorba sa šampinjonima

by | 13 Februara, 2014

krem-corba

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 krompir
  • 3 dl pavlake za kuhanje
  • 2 dl mlijeka
  • 1 l supe od povrća
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • mješavina začina
  • biber
  • ulje

Priprema:
1. Šampinjone isjeći na listove.
2. Crni luk i krompir očistiti i isjeći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati 350 g sjeckanih šampinjona te i njih kratko propržiti.
4. Potom sipati supu od povrća i ostaviti da proključa. Dodati krompir i nastaviti s kuhanjem dok ne omekša.
5. Zatim povrće procijediti i s malo supe od kuhanja izmiksati.
6. Miksanu smjesu ponovo sjediniti sa supom pa dodati mlijeko i pavlaku za kuhanje te ostaviti da proključa.
7. Pred kraj kuhanja dodati peršun i začine po ukusu.
8. Preostale šampinjone propržiti na malo ulja kako bi porumeneli. Ocijediti ih od suvišne masnoće i dodati u gotovu čorbu. Polako promiješati da bi se dobila ujednačena smjesa.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept