Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Jaja obariti i oljuštiti.
2. Mladi luk očistiti i što sitnije isjeckati.
3. Potom sjediniti jaja i prašku šunku pa samljeti u blenderu. Dodati sjeckani mladi luk, bjelanjke, začine po ukusu i dobro promiješati.
4. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati kuglice veličine oraha.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pripremljene kuglice. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C oko 25 min.
6. Čeri paradajz presjeći napola. Po jednu kuglicu šunke i polovinu čeri paradajza nabadati na čačkalice.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept