Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Za korpice:
Za fil:
Priprema:
1. Rastopiti na pari bijelu čokoladu s margarinom.
2. Pomoću kuhinjske četkice smjesu od bijele čokolade razmazati unutar četvrtaste silikonske modle i ostaviti u frižideru da se stegne. Nakon 10 min. postupak ponoviti još jednom da bi se dobio deblji sloj korice od čokolade.
3. Kada se čokolada stegne, pažljivo je istisnuti iz silikonske modle kako bi se dobio željeni oblik i odložiti u frižider.
Fil:
1. Mljeveni keks preliti sokom od narandže.
2. Pjenasto umutiti margarin.
3. U odgovarajućoj posudi na pari umutiti žumanjke sa šećerom u prahu. Dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok se ne rastopi.
4. U ohlađenu smjesu od čokolade dodati margarin i natopljeni keks pa izmiksati.
5. Krem šlag od čokolade umutiti s mlijekom, dodati u fil i polako promiješati varjačom.
Finalni postupak:
Pripremljeni fil sipati u poslastičarski džak i pomoću njega napuniti korpice od bijele čokolade. Dekorisati po želji i ostaviti u frižideru do služenja.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept