Punjene pohovane kajzerice

by | 22 Februara, 2014

Clipboard033

Sastojci:

  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 6 kajzerica
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 jajeta, ulje
  • 1 mrkva
  • 1 dl soka od paradajza
  • 200 g prezli
  • mješavina začina

Priprema:
1. Crni luk očistiti i isjeći na kockice, a mrkvu izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti crni luk i mrkvu, a zatim dodati mljeveno meso te i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz neprestano dolijevanje vode po potrebi. Kada je meso napola dinstano, sipati sok od paradajza i začine po ukusu. Dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
3. Kajzerice presjeći napola, a potom izdubiti sredinu.
4. U prohlađeni fil od mesa dodati polovinu izdubljene sredine od kajzerica, jaje i začine po ukusu.
5. Izdubljene sredine kajzerica napuniti pripremljenim filom i preklopiti kao sendvič. Blago ih pritisnuti da se slijepe.
6. Potom ih uvaljati u umućena jaja pa u prezle. Pržiti na vrelom ulju najprije s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept