Biftek sa tri vrste povrća by 24Kitchen

by | 3 Januara, 2013

Sastojci:

  • 300 g goveđeg bifteka
  • 1 slatki krumpir
  • 1 paškanat
  • 1 krumpir
  • 50 g maslaca
  • 40 g parmezana
  • So i biber
  • 1 kašikica majčine dušice

Način pripreme:

1. Ljuštilicom isjecite povrće na tanke trake. Stavite svako povrće u odvojenu činiju. Podijelite na jadnake dijelove istopljeni maslac, fino narendani parmezan i majčinu dušicu. Posolite i pobiberite i dobro promiješajte.
2. U pleh, prekriven papirom za pečenje, napravite po dvije zaravnjene gomilice od svakog povrća. Zapecite povrće u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
3. Stavite meso preko papira za pečenje i obilno ga posolite i pobiberite. Kružnim pokretima dobro utrljajte začine. Zapecite meso sa svih strana u dobro ugrijanom tiganju. Nakon toga ga prebacite u pleh i pecite na 200 stupnjeva — za krvavo pečeno meso pecite 5 minuta, 7-8 minuta za srednje pečeno i 12 minuta za dobro ispečeno meso.
4. Isjecite meso na kriške. Servirajta kotlet sa tri zapečene gomilica povrća. Malo posolite i pobiberite.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen