Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Jaja obariti a zatim ih oljuštiti i izrendati na krupno rende.
2. Feta sir izrendati na krupno rende, a mirođiju sitno isjeckati.
3. Kisele krastavce dobro oceijditi, te ih izrendati na sitno rende.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti ren, mileram, majonez, švapski i feta sir. Dodati rendana jaja, kisele krastavce, mirođiju i začine po ukusu, pa polako promiješati da bi se dobila ujednačena smjesa. Ostaviti u frižideru da se stegne.
5. Na kolutove mortadele nanijeti po kašiku pripremljnog namaza, a zatim ih saviti u fišeke.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept.rs