Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Svinjski file natrljati mješavinom začina i origana pa propržiti na vrelom ulju sa svih propržiti na vrelom ulju sa svih kako bi porumenio. Zatim ga izvaditi iz masnoće, ostaviti da se prohladi i sjeći na manje komade kao za giros.
2. Kisele krastavce izrendati na krupno rende pa sjediniti sa švapskim sirom, začiniti po ukusu i promiješati.
3. Paradajz isjeći na kolutove, krastavce i rotkvice na štapiće.
4. Bavarske kifle zasjeći po sredini pa unutrašnjost premazati kremom od sira i krastavaca. Prekriti listom zelene salate, posuti mesom, rotkvicama i krastavcima, poslagati kolutove paradajza i preklopiti. Na isti način od preostalog materijala napraviti još tri sendviča.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept