Naučite bebu da pije iz šolje

by | 20 Aprila, 2014

Kada dijete navrši godinu dana vrijeme je da počne da pije iz šolje i da zaboravi na flašicu. Ponekad je teško to izvesti, pa u nastavku članka pročitajte nekoliko savjeta.

beba

Ponekad je bebama teško da piju iz šolje i potrebno je malo više truda, ali postoji nekoliko savjeta koji će vam pomoći u tome.

1. Prije svega ne trebate uzeti običnu šolju, nego koristite onu sa kljunom, jer na taj način dijete će i dalje imati osjećaj kao da ima cuclu. Odlučite se za mekani kljun, umjesto čvrstog za početak, pa ga nakon nekog vremena zamijenite čvrstim kljunom.

2. Polako i sa strpljenjem djetetu pokažite kako da digne šolju i da je prinese ustima tako da ne prospe tečnost po sebi.

3. Dok dijete ne savlada vještinu pijenja iz šolje, šolju punite vodom, jer tako ako se ufleka ili prolije tečnost iz šolje nećete imati problema sa flekama.

4. Ukoliko vaše dijete neće da prihvati šolju odmah pustite ga neka se navikava, jer ono vjerovatno misli da je to još jedna zanimljiva igračka koja će mu poslužiti za zabavu.

5. Najbolji način da dijete prihvati šolju je da mu ponudite nekoliko vrsta dok ne pronađete onu koja mu najbolje odgovara i iz koje će htjeti da pije samo. Možete čak probati i šolju koja ima cjevčicu, odnosno slamkicu koja djetetu omogućava da samo vuče tekućinu iz nje.

6. I na samom kraju najvažnije je da imate dosta strpljenja i da ne tjerate dijete na nešto za šta nije spremno.

Izvor: ljepota.ba