
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Za glazuru:
Priprema:
1. U odgovarajuću šerpu sipati mlijeko, dodati margarin, šećer u prahu i kuhati dok se ne proključa.
2. Zatim izmaći s ringle, dodati mljeveni keks i kokosovo brašno pa polako promiješati.
3. Vratiti na ringlu i kuhati na umherenoj temperaturi miješajući oko 5 min.
4. Pripremljenu masu ostaviti da se ohladi, a potom je izručiti na pleh obložen papirom za pečenje i nauljenim rukama formirati željeni oblik.
5. Pripremljen kolač ostaviti da se ohladi, a potom ga preliti glazurom od čokolade.
Glazura od čokolade:
1. U manjoj šerpi sjediniti lomljenu čokoladu, margarin i mlijeko pa kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati sve dok se ne dobije kremasta masa.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept