Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Pelat paradajza isjeći na kockice, slaninu i papriku na štapiće, crni luk na režnjeve, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati slaninu i papriku, te i njih kratko propržiti. Dodati šampinjone, pelat paradajza i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri, a povrće ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati origano i začine po ukusu.
3. Palentu skuhati prema uputstvu s kesice.
4. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje, razliti u nju pripremljenu palentu na centimetar debljine i ostaviti da se ohladi.
5. Modlama za krofne vaditi krugove od ohlađene palente. Propržiti ih na malo putera s obje strane, a potom vaditi na papirnu salvetu kako bi se ocijedili od masnoće.
6. Na svaki kolut palente staviti malo pripremljenog fila i narendati feta sir.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept