Punjeni cvjetovi

by | 2 Maja, 2014

Clipboard1311

Sastojci:

  • 1 lisnato tijesto
  • 1 jaje
  • 1 bjelanjak
  • 300 g švapskog sira
  • 100 g feta sira
  • 100 g mocarele
  • 50 g očišćenog sjemena suncokreta
  • mješavina začina
  • bosiljak

Priprema:
1. Lisnato tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 3 mm, a potom modlom u obliku cvjetova izvaditi željene oblike. Polovini cvjetova manjom čašom krugove izvaditi na sredini.
2. U manjoj posudi sjediniti švapski sir, izmrvljen feta sir i sitno sjeckanu mozarelu. Dodati bosiljak i začine po ukusu i dobro izmiješati.
3. Na sredinu punih cvjetova od tijesta staviti kašičicu pripremljenog fila. Ivice premazati bjelanjkom i preklopiti cvjetovima s rupom u sredini. Premazati umućenim jajetom i posuti sjemenom suncokreta.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati u njega punjene cvjetove i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept