Zamotuljci od piletine

by | 5 Maja, 2014

Clipboard0914

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 250 g lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 30 g sjemena lana
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina
  • biber

Priprema:
1. Piletinu uzdužno isjeći na krupnije komade.
2. Začiniti ih po ukusu i propržiti na vrelom ulju sa svih strana kako bi porumenili. Potom ih vaditi na papirnu salvetu kako bi upila suvišnu tečnost i ostaviti da se prohlade.
3. Lisnato tijesto istanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 3 mm i isjeći na trake širine 3 cm.
4. Lisnatim tijestom obložiti središnji dio piletine, a suvišno tijesto odstraniti.
5. Tijesto premazati umućenim jajetom i posuti sjemenom lana.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati u njega pripremljenu piletinu i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC, dok tijesto ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept