![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2019/08/DSC03870-600x470.jpg)
Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Za marinadu:
Za sos:
Našin pripreme:
1. Razdvojte rebra jedno od drugog i stavite ih u činiju. Pospite začine preko njih i rukama dobro promiješajte da marinada upija u meso. Poređajte rebra u tepsiju i pecite 1 sat u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni.
2. Da napravite sos, u čarpicu stavite maslinovo ulje, med i sitno nasjeckan bijeli luk, soja sos, narendanu koru limuna, susam i iskeckanu ljutu papriku na trake. Ostavita smjesu da provri i poslije da se krčka nekoliko minuta.
3. Izvadite rebra iz rerne i namažite ih sosom pomoću četkice. Ostatak sosa prebacite u činijicu i servirajta kasnije sa rebrima. Vratite tepsiju u rernu i pecite još 15 minuta.
4. Servirajta pečena rebarca posuta tračicama Ijute paprike sa salatom od rukole sa vinskim sirćetom i maslinovim uljem.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen