Trend mramornih noktiju je ovdje da ostane

by | 16 Septembra, 2024
Trend mramornih noktiju je ovdje da ostane

Otkrijte trend mramornih noktiju i kako postići elegantne, sjajne nokte uz naš vodič i inspiraciju

Ovo je naš ultimativni vodič za postizanje elegantnih, sjajnih mramornih noktiju. Čak smo pronašli i nekoliko inspiracija za vaš sljedeći posjet salonu.

Trend mramornih noktiju je još uvijek u trendu

Ništa ne kaže „dotjerano“ kao svježe sređeni nokti, a najtraženiji stil sezone je mramorni.

Sličan noktima s perlasti završetkom, chrome noktima i viralnim glazed donut Hailey Bieber, mramorni manikir nudi sjajan finiš s naglaskom na boje ili niz usklađenih tonova.

Poznata manikristkinja Stephanie Staunton objašnjava vječnu privlačnost ovog svestranog trenda noktiju.

„Možete birati između dubokih tonova ili lakih i maštovitih varijacija,“ kaže ona o mramornim noktima. „Nema pravila; možete se igrati s izgledom dok ne budete zadovoljni.“

Mramorni efekat se postiže miješanjem različitih slojeva boja lakova za nokte.

„Ja pravim svoje mramorne nokte koristeći tinte, ali možete koristiti bilo koju boju laka pomiješanu s malo gornjeg sloja i blendati kroz osnovnu nijansu,“ kaže Staunton. „Počnite iz jednog ugla i pređite dijagonalno do drugog kraja, a zatim izblendajte.“

Da biste dodatno unaprijedili glamurozne nokte, Staunton predlaže dodavanje malo zlatnog folija za još impresivniji finiš.

Ako pokušavate da kreirate ovaj stil kod kuće, Staunton preporučuje upotrebu gornjeg sloja koji se ne suši brzo, olovku za usne ili četkicu za nokte da biste postigli efekat. Pomiješajte boje na komadu aluminijumske folije i brzo ih nanesite na nokte kako se ne bi prebrzo osušili.

Ako biste radije otišli u salon, zatražite mramornu umjetnost na noktima i budite spremni s inspirativnim slikama.

„Prvo se pobrinite da imate boje i atmosferu koju želite,“ kaže ona. „Takođe možete zatražiti dizajn sa efektom mačjeg oka za dodatni sjaj.“

Prije nego što isprobate ovaj predivan trend, evo nekoliko inspiracija za mramorne nokte koje možete pregledati kako biste pronašli željenu nijansu i stil.

Inspiracija za trend mramornih noktiju

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Charlotte Knight (@nailchark)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @debssnails

ljepotaizdravlje.ba

Dariia Chernenko/iStock/Getty Images Plus