Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Za ukrašavanje:
Način pripreme:
1. Prvo u činiji pomiješajte suhe sastojke. Prosejte obe vrste brašna i dodajte sodu bikarbonu, prašak za pecivo i isjeckane listiće ruzmarina. Sačuvajte veće zrnevlje koje je ostalo nakon sejanja integralnog brašna.
2. U drugoj činiji lagano umutite jaja. Nakon toga dodajta kiselo i svježe mlijeko, skuhanu bundevu isjeckanu na kockice, ulje i med. Blago promiješajte.
3. Pomiješajte obje vrste i promiješajte ih sa ne više od osam poteza.
4. Od papira za pečenje napravite 12 kvadratića veličine 14×14 mm. Naprskajte kalupe za mafine sa malo ulja i postavite kvadratiće od papira u svaki kalup. Raspodijelite smjesu za mafine u kalupe.
5. Pospite mafine odozgo sa malo mekinja, stavite i nekoliko kockica sjemenki bundeve.
6. Pecite mafine u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stopeni oko 20-25 minuta. Kada se ohlade mafini, možete ih zamrznuti — za neki drugi put.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen