Kako stilizirati leopard print ove jeseni

by | 24 Septembra, 2024
Kako stilizirati leopard print ove jeseni

Leopard uzorak se vraća u modu. Otkrijte kako stilizirati leopard print za jesen, uz savjete o odijevanju i ključnim komadima

Neki bi mogli tvrditi da leopard print nikada nije bio zaboravljen. No, tokom posljednjih nekoliko godina – posebno s porastom minimalizma i tihi luksuz – uzorak je izgubio primat u korist suptilnijih osnovnih komada. I nakon velike popularnosti svilenih midi suknji 2019. (znate na koju mislim), možemo se složiti da je pauza bila potrebna. Bez obzira na to da li leopard tretirate kao neutralnu boju ili ga izbjegavate, neosporno je da je leopard uzorak ponovno u modi.

Kako stilizirati leopard print na jedinstven način?

Iako leopard ostaje pomalo kontroverzan, potrošači ne bi trebali zaboraviti njegovu ikoničnu historiju. Dior je prvi uveo ovaj uzorak u ranim 1920-im, a od tada je viđen kod raznih zvijezda, od Mel B iz Spice Girls do Jackie O. Bez obzira na to da li ga povezujete sa rokenrolom, starim Hollywoodom ili nostalgijom iz mladosti, leopard je neosporni kameleon koji može poslužiti i kao neutralna osnova minimalistima, ili kao glavni atraktivan detalj maksimalistima.

Iako mnogi još uvijek nisu završili s klasičnom, minimalističkom odjećom, revije za jesen 2024. označile su povratak individualnosti. Gotovo svaka marka koju možete zamisliti lansira mnoštvo komada s leopard uzorkom, od torbi do hlača.

Bilo to dobro ili loše, leopard uzorak je ovdje da ostane. Bez obzira na to na kojoj ste strani ljubitelja leoparda, postoji bezbroj načina da ga uključite u svoj jesenski garderobu.

Inspiracija kako stilizirati leopard print

Neobičan kaput

Bez obzira na to da li leopard kaput nosite s upadljivim kombinacijama ili jednostavno s farmerkama i majicom, u jesen je ovo jedan od najchic izbora koje možete napraviti.

Akcenti s uzorkom

Niste spremni na potpuni leopard skok? Pokušajte zamijeniti neutralne aksesoare leopard uzorkom. Leopard se uklapa u jesensku paletu boja, a istovremeno dodaje dozu ličnosti.

Mini suknje s uzorkom

Sigurni smo da ću leopard print uskoro zamijeniti klasičnu crnu mini suknju. Uz loafere i čarape? Odlična kombinacija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda ☁️✨ (@linda.sza)

Divlje kombinacije

Prihvatite svoju mačju energiju i napravite izjavu s velikim siluetama i neobičnim kombinacijama boja. Iako su leopard uzorci obično teški za primijetiti, vi ćete imati outfit koji viče “Želim biti viđena.”

Neobični topovi

Sigurno smo svi vidjeli poznate leopard print topove s vezivanjem i napuhanim rukavima brendova kao što su Damson Madder i Ganni, ali ono što zaista jedva čekamo za jesen je uključivanje leopard uzorka u klasične siluete. Budući da je leopard neutralan, bilo bi šteta ne osvježiti svoje standardne duge rukave i rolke s ovim uzorkom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Polly Sayer (@pollyvsayer)

Minimalistička kombinacija

I dalje ste za tihi luksuz? Izaberite klasični, neutralni komad i zamijenite ga leopard uzorkom. Držite aksesoare minimalnim, a ako želite, dodajte malo boje kako biste dodatno istaknuli svoj divlji stil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by nikki 🌸 (@nachonikki)

Alternativa farmerkama

Povećajte nivo stila ove jeseni tako što ćete svoje omiljene farmerke zamijeniti leopard uzorkom. Budite spremni da provedete manje vremena razmišljajući o svom outfitu (jer će hlače obaviti veći dio posla), a više vremena primajući komplimente. I, naravno, zadržite aksesoare jednostavnim; izgledaće opušteno i chic.

ljepotaizdravlje.ba

Roy Rochlin/Getty Images Entertainment