Mary Jane baletanke: Trend jeseni 2024.

by | 25 Septembra, 2024
Mary Jane baletanke

Mary Jane baletanke su trend jeseni! Otkrijte kako ih stilizovati uz inspirativne kombinacije za chic i svestran izgled

Baletanke su ponovo u trendu, a posebno se ističu Mary Jane model — baletanke s jednom (ili više) trakom preko gornjeg dijela stopala. Dok ste možda nosili ovakve verzije u osnovnoj školi, današnje Mary Jane imaju zreli, sofisticirani izgled, daleko od dječijeg stila iz prošlosti.

Mary Jane baletanke su ponovo trendi

Ove sandale s trakama su modni jednorog: praktične su koliko i stylish. Potpisna traka na Mary Jane modelu drži stopalo na mjestu i eliminiše neželjene žuljeve koji obično prate klasične baletanke. Ne zaboravite, iako su Mary Jane funkcionalne, one su i izuzetno chic.

Dok se čini da su gležnjače siguran izbor za jesen, teško je uvjeriti da Mary Jane nisu svestranije. Njihov nizak profil osigurava da nećete imati problem s pitanjem: “S kojim pantalonama da ih nosim?” Bilo da ih nosite samostalno ili u kombinaciji s čarapama, Mary Jane su praktične kroz cijelu sezonu, služeći kao zamjena za sandale u toplijim mjesecima ili čizme u hladnijim.

Spremni da obujete Mary Jane? Evo nekoliko stilskih ideja da započnete.

Kako stilizovati Mary Jane baletanke

Uz rugby polo i mini suknju

Rugby polo majice su u trendu ove jeseni, ali ne u isključivo sportskom stilu. Umjesto toga, odaberite više elegantne i Oxford-like verzije. Ova casual majica odlično se kombinuje s mini suknjama i Mary Janama.

Uz zabavne čarape i koordinirani set

Danas žene više ne moraju birati između udobnosti i stila na radnom mjestu. Mary Jane su same po sebi statement, ali dodavanje zabavnih čarapa donosi neočekivan, moderni izgled.

Uz farmerke i dugi rukav

Kombinacija farmerki i majice nikad ne izlazi iz mode. Zamijenite sportske patike Mary Janama i učinite svoj ležeran izgled malo dotjeranijim.

Uz mini haljinu preko majice

Mary Jane se prirodno kombinuju s mini haljinama, ali dodavanje sloja ispod, poput mrežaste majice ili pamučne majice, pomaže u izbijegavanju izgleda školarke.

Uz šarene čarape i najlonke

Za hladnije dane, ništa nije bolje od čarapa preko najlonki. U kombinaciji s Mary Janama, dobijate savršenu kombinaciju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by G E O R G I A (@georgia_3.0)

Uz atletsku suknju i oversized blazer

Ova kombinacija spojeva suprotnosti daje izvanredan rezultat. Dodajte oversized blazer i Mary Jane za elegantan, chic izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda ☁️✨ (@linda.sza)

Uz leopard print

Leopard print može izgledati malo odvažno, ali u kombinaciji s Mary Janama, romantične korijene ovih cipela omekšavaju taj “uhvati me ako možeš” stav. Kombinirajte s šarenim dodacima ili neutralnim tonovima za sofisticiran izgled.

ljepotaizdravlje.ba

Jade Tillman Belmes/Getty Images Entertainment