Frizura za jesen 2024: Pixie frizura je chic za tanku kosu

by | 27 Septembra, 2024
Frizura za jesen 2024: Pixie frizura je chic za tanku kosu

Trendi frizura za jesen 2024: Pixie frizura! Pixie cut je savršen izbor za tanku kose, pružajući volumen i moderni izgled

Pixie cut je jedna od najpopularnijih frizura koja se savršeno uklapa u trendove 2024. godine, a posebno je pogodna za one s tankom kosom. Ova kratka frizura ne samo da dodaje volumen i teksturu, već i donosi svježinu i modernost. Bez obzira na oblik vašeg lica, pixie cut može se prilagoditi vašim karakteristikama, čineći ga univerzalnim izborom.

U nastavku ćemo istražiti kako najbolje prilagoditi pixie cut vašem licu i otkriti tajne za održavanje volumena.

Frizura za jesen 2024: Šta s tankom kosom?

Tanka kosa može biti rezultat različitih faktora. Genetika često igra ulogu, pri čemu neki ljudi nasljeđuju prirodno finu kosu.

Fizički ili emocionalni stres mogu poremetiti ciklus rasta kose. Hormonalne promjene uslijed trudnoće, menopauze ili problema s štitnom žlijezdom također mogu utjecati na debljinu. Osim toga, ishrana može negativno uticati na zdravlje kose. Nedostatak esencijalnih hranljivih tvari poput proteina, gvožđa i B vitamina, posebno biotina, slabi dlačice. Također, nedostatak omega-3 masnih kiselina može doprinijeti stanjivanju kose.

Da biste prikrili osjećaj rijetke kose, odabir prave frizure je ključan. Kratka kosa ponovo pokazuje da je najbolja opcija!

„Kratke frizure dobro funkcionišu za finu kosu jer stvaraju iluziju veće voluminoznosti“, izjavila je Lorraine Charbonnier, frizerka i trenerka za Franck Provost. Dobro je poznato da kraći rez odmah daje snažan osjećaj volumena, posebno kada je kosa jednake dužine.

Ključno je odabrati kratki stil koji odgovara obliku vašeg lica kako bi se održala ravnoteža.

„Pixie frizura je idealna za finu kosu jer povećava volumen“, dodaje Charbonnier.

Frizura za jesen 2024: Kako prilagoditi pixie frizuru obliku lica

Dok je predstavljala svoju najnoviju kolekciju Fenty Hair u Londonu, Rihanna je nedavno u intervjuu otkrila da je njena omiljena frizura crni pixie cut. Ako Rihanna to preporučuje, vrijeme je da se upustite u promjenu!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Međutim, ovu hrabru frizuru treba prilagoditi obliku vašeg lica. Da biste produžili okruglo lice, zamolite svog stilista da „doda volumen na vrhu kako bi se stvorila visina, što vizualno produžava lice“, savjetuje stručnjakinja.

Za kvadratna lica preporučuje „asimetrične linije“ koje omekšavaju kutove lica, upozoravajući da ne okvirujete lice kako ne biste naglasili oštre linije. Na kraju, za izdužena lica, „dodavanje punoće sa strane pomaže da se ponovno uravnoteži ukupni oblik“, stvarajući iluziju punijeg lica.

Da biste postigli volumen u svojoj svakodnevnoj frizuri, zapamtite ovaj pouzdani savjet od Lorraine Charbonnier: sušite kosu naopako kako biste podigli korijenje! Prije toga, koristite šampon za volumen i izbjegavajte teške formule koje opterećuju vašu kosu.

Na kraju, neka vam sprejevi za volumen i teksturizirajući moussevi budu najbolji saveznici u stvaranju strukture i povećanju volumena.

ljepotaizdravlje.ba

AnnaZhuk/iStock/Getty Images Plus