Klasični jesenski komadi koje nećete preskupo platiti

by | 28 Septembra, 2024
Klasični jesenski komadi koje nećete preskupo platiti

S dolaskom jeseni osvježite svoj stil. Klasični jesenski komadi pomoći će vam da izgledate odlično bez trošenja previše novca

Kako se dani skraćuju i temperature padaju, idealno je vrijeme za obnovu garderobe. Jesen donosi priliku za kreativno kombiniranje slojeva i boja, a bez prevelikog opterećenja budžeta. Promjena godišnjih doba uvijek donosi želju za osvježavanjem našeg stila.

Klasični jesenski komadi za 2024. godinu

Naravno, nerealno je očekivati da potpuno preuredite svoj ormar s promjenom temperature, ali srećom, dodavanje nekoliko novih i uzbudljivih komada u vašu garderobu obično će učiniti trik. Dok su neki komadi bolji kao investicija, drugi su oni za koje ne trebate potrošiti previše novca.

Dok planirate svoje jesenske outfite i razmišljate o nedostacima u svom ormaru koje biste željeli popuniti, evo komada na kojima možete uštedjeti (možda za predivnu suede jaknu?). Nastavite čitati za najbolje jesenske modne komade koji vas neće puno koštati.

Klasični jesenski komadi koji vas neće puno koštati

Dugi rukavi

Dugi rukav je potpuno potcijenjen. Možete ga nositi ispod jakne, stilizirati s suknjom – mogućnosti su beskrajne, i to je veoma potrebna, svestrana opcija koja će vam koristiti tokom hladnijih dana.

Denim košulje

Denim košulja je sezonski komad s razlogom. Opušteni kroj izgleda chic kada se ukombinira s farmerkama za denim-on-denim look, koji se može personalizirati kaišem i dodacima. Također je još jedan lagani sloj koji možete brzo oblačiti za promjenjivo vrijeme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Satin hlače

Fenomen pidžama hlača se nastavlja i na jesen. Satin hlače su sofisticirana verzija bokserica. Luksuzni materijal pruža neočekivanu teksturu koja je jednako lijepa za gledati i nositi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by D O N N I . (@donni)

Jesenske haljine

Vaša opcija “samo obuci i idi” za jesen trebala bi biti haljina. Iako zvuči kao oksimoron, haljina je nevjerojatno svestrana i može se nositi na bezbroj načina za gotovo svaku priliku. Ležerna haljina može vas učiniti dotjeranom čak i kada ste u žurbi – samo dodajte jaknu za udobnost u svježim jutarnjim satima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Abisola Omole (@abimarvel)

Lagane jakne

Denim jakne, skraćene trench jakne i njihovi lagani nasljednici bitni su za zadržavanje topline na danima koji su hladni ujutro i topli poslijepodne. Na sreću, ovo je kategorija na kojoj možete malo uštedjeti – osobito ako se odlučite za denim ili bomber opciju.

Prelazne majice kratkih rukava

Ako još niste odabrali rotaciju T-shirtova, neka vam ovo bude znak da to učinite prije nego što stigne jesen. Klasični T-shirt je savršena podloga za sve što slijedi, bilo da se radi o jakni, kardiganu ili puloveru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MARILYN (@nlmarilyn)

ljepotaizdravlje.ba

fizkes/iStock/Getty Images Plus