Ova nijansa smeđe boje kose pristaje svima

by | 8 Oktobra, 2024
Ova nijansa smeđe boje kose pristaje svima

Vrijeme je da smeđa kosa zasjaji! Toffee nijansa smeđe boje kose savršeno dodaje toplinu i dimenziju ovoj sezoni

Kada su u pitanju trendovi boja kose, često se čini da plavuše imaju svu zabavu. Od teddy bear plave do uvijek popularnog balayagea, postoji mnogo plavih trendova za odabir. No, ovog jeseni smeđa kosa dolazi u prvi plan sa porastom toffee smeđe. Ova bogata, topla nijansa brzo postaje omiljena boja za one koji žele dodati dubinu, živahnost i luksuzni sjaj svojoj kosi.

Za smeđe kose može biti teško pronaći ravnotežu između hladnih, pepeljastih tonova i toplih, bogatih nijansi – ali toffee smeđa to postiže. Ovaj trend boje kombinuje bogate čokoladne, karamelne i zlatne tonove za blistav, višedimenzionalni izgled. Bilo da ste spremni na potpunu promjenu boje ili želite dodati samo dašak topline svojoj trenutnoj smeđoj nijansi, ova boja je izuzetno laskava za jesen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Šta je toffee nijansa smeđe boje kose?

“Bogat i intenzivan ton za smeđe kose, ova nijansa sjaji sličnim tonovima kao sunflower plava, ali djeluje na dubljim osnovama,” objašnjava poznati frizer i stručnjak za trendove Tom Smith. “Ukupni tonovi su topli i kombinuju čokoladu, karamele i intenzivne zlatne nijanse kako bi dali reflektivan i mladalački sjaj kosi.”

Toffee smeđa se može vidjeti na nekim od najpoznatijih žena na svijetu, uključujući Kamalu Harris, Jennifer Lopez, Sofiju Vergara i pjevačicu H.E.R. To je bezvremenska, a opet moderna nijansa koja dodaje toplinu i dubinu vašem izgledu bez prekomjerne dramatičnosti.”

Kako uklopiti toffee smeđu nijansu za sebe?

“Ova nijansa dobro funkcioniše na svim tonovima kože,” kaže Smith, “ali može se činiti preintenzivnom za one s prirodno žućkastim ili zlatnim tonovima kože.” Možete se odlučiti za cjelokupnu boju kako biste stvorili bogat i sjajan izgled ili odabrati uvođenje toffee tonova u tamniju osnovu s suptilnim isticanjem i sjenčenjem za višedimenzionalni efekt.

Kada tražite toffee smeđu od svog frizera, obavezno razgovarajte o intenzitetu koji želite postići. Možete ići na duboku čokoladnu osnovu s karamelnim i zlatnim tonovima ili odabrati nešto mekše i suptilnije. U svakom slučaju, toffee smeđa pomaže u isticanju vaših prirodnih osobina i dodaje sjajnu, reflektivnu završnicu vašoj kosi.

Kako održati toffee smeđu svježom?

“Jedna od ključnih stvari koje treba zapamtiti s ovom nijansom je održavanje sjaja i živahnosti,” objašnjava Smith. Toffee smeđa se oslanja na sjajnu završnicu kako bi kosa izgledala zdravo i bogato, stoga je važno investirati u dobru rutinu njege kose. Smith preporučuje korištenje sedmične kondicionirajuće maske – najbolje one s zlatnim pigmentima – kako biste nastavili dodavati sjaj i gloss iz pranja u pranje.

Spremni ste za promjenu? Ispod smo prikupili sve inspiracije za toffee smeđu kosu koje trebate screenshotati i poslati svom frizeru.

Toffee nijansa smeđe boje kose: Inspiracija

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATT REZ (@colorbymattrez)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BELLA (@bellathorne)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATT REZ (@colorbymattrez)

ljepotaizdravlje.ba

Cedric Ribeiro/Stringer/Getty Images Entertainment