Mikrotrendovi koji će dominirati jeseni 2024.

by | 10 Oktobra, 2024
Mikrotrendovi koji će dominirati jeseni 2024.

Mali detalji čine veliku razliku u stilu. Ovo su mikrotrendovi koji će dominirati jeseni 2024, a koji će osvježiti vašu garderobu

U svijetu mode, često se ističe da su mali detalji koji mogu napraviti veliku razliku u izgledu i stilu. Na početku svake nove sezone, vrši se detaljna analiza najvećih trendova viđenih na pistama tokom modnih mjeseci. Ovo je trenutak kada se profiliraju glavni akteri sezone u kontekstu garderobe.

Mikrotrendovi koji će dominirati jeseni 2024: Najtraženiji komadi

Na primjer, leopard print je postao izuzetno popularan, često viđen na modelima od glave do pete. Iako je hrabro nositi leopard kaput, haljinu, čarape, štikle i torbu u istoj kombinaciji, realnost je da se trend često manifestuje na drugačiji način u svakodnevnom životu. U ovom slučaju, leopard kaputi postaju jedan od najtraženijih komada u 2024. godini, a sve više ljudi ih nosi sa stilom.

Dok se postavlja pitanje koliko će dugo trajati ovi mikrotrendovi, posebno u doba društvenih mreža, njihova privlačnost leži u trenutnoj aktuelnosti koju donose outfitima. Međutim, važno je izabrati mikrotrendove koji imaju potencijal za dugovječnost. U nastavku je nekoliko mikrotrendova za jesen 2024. koje vrijedi razmotriti.

Mikrotrendovi koji će dominirati jeseni 2024: Inspiracija

Kratki sakoi

Kratki sakoi su postali popularni ove jeseni, posebno za večernje izlaske. Savršeno se kombinuju sa uskim suknjama i sjajnim cipelama.

Argyle pletiva

Kako jesen počinje, pletiva ponovo postaju ključna. Argyle uzorci, poput džempera ili kardigana, sve više se pojavljuju, u okviru preppy mode.

Čipkaste suknje

Čipkaste suknje su i dalje u trendu. Ove jeseni, očekuje se da će se nositi uz debele, opuštene džempere ili sa svilenim topovima za elegantne večernje kombinacije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AMAKA (@amaka.hamelijnck)

Torbe sa metalik detaljima

Veliki, odvažni metalik detalji na torbama postali su trendi zahvaljujući brendovima poput Khaite i Alaïa. Očekuje se da će potražnja za ovim torbama rasti tokom zimskih mjeseci.

Farmerke sa uvrnutim šavovima

Farmerke sa uvrnutim i dekorativnim šavovima postaju sve popularnije. Ovaj trend je izdržljiv i vjerovatno će ostati u vašem ormaru i nakon što prođe vrhunac popularnosti.

Cipele sa kravlje printom

Interesovanje za kravlji uzorak značajno raste, posebno za cipele. Od čizama do baletanki, izbor je raznolik i raste popularnost ovog uzorka.

ljepotaizdravlje.ba

Jade Tillman Belmes/Getty Images Entertainment