Viralni TikTok trend: Teorija neočekivane plave

by | 10 Oktobra, 2024
Teorija neočekivane plave

Teorija neočekivane plave donosi novi trend u dizajnu i modi, zamjenjujući crvenu jarkom kobalt plavom koja privlači pažnju

Sigurno ste čuli za teoriju neočekivane crvene, koju je prvi smislila brooklynska unutrašnja dizajnerka Taylor Migliazzo Simon, a koja je postala popularna na TikToku početkom ove godine. Ova teorija tvrdi da dodavanje malo crvene boje u prostoriju odmah podiže njen izgled, posebno u kontrastu sa skandinavskim minimalizmom koji je preplavio unutrašnji dizajn u posljednjim godinama.

Teorija neočekivane plave: Privlači pažnju

Sada je crvena ustupila mjesto kobalt plavoj, jer dizajneri enterijera počinju da dodaju akcentne tonove ove jarke boje po prostorijama, bilo na zidovima, pločicama ili slikama. TikTok korisnici su brzo prihvatili novu boju i za modu, neki su se odlučili za upečatljive plave šalove uz inače neutralne kombinacije, dok su drugi birali manje aksesoare poput kapica i čarapa.

Poput svog prethodnika, ova plava nije samo sramežljiva mornarska ili baby plava koja se uklapa u odjeću. Radi se o električnoj plavoj boji koja privlači pažnju i postavlja središte prostorije ili outfita. S obzirom na to da se vatrena crvena boja proljeća sada pretvara u plavu dok ulazimo u hladnije mjesece, ova nova nijansa se čini smirenijom, što je čini pristupačnijom onima koji su malo plašljiviji kada je riječ o bojama.

Na modnim revijama vidjeli smo brendove kao što su Emporio Armani, Lutz Huelle i Chet Lo kako usvajaju ovu boju u svom stilu, često je kombinujući s crnom ili smeđom, naglašavajući ključ za uspješno ostvarivanje ovog trenda – zadržati ostatak outfita u monohromatskim tonovima kako bi ultramarin nijansa došla do izražaja.

Teorija neočekivane plave: Aktuelna i u beauty trendovima

Teorija neočekivane plave takođe doživljava trenutak u beauty krugovima, s oštrom linijom kobalt olovke za oči ili povlačenjem tamnoplave sjene preko kapka kao najlakšim načinima za isticanje ovog trenda.

U tom smislu, Hermès je upravo lansirao svoje Trait D'Hermès olovke za oči, slikarski set olovaka sa nekoliko plavih opcija, bilo da tražite pop-art nijansu ili smokey eye alternativu čeličnoj dimnoj očima.

Manje precizna opcija je olovka za sjenu, koju možete jednostavno povući preko kapka na bilo koji način.

ljepotaizdravlje.ba

Vittorio Zunino Celotto/Getty Images Entertainment