Napravite kovrdže ko u Sabrine Carpenter uz ove savjete

by | 23 Oktobra, 2024
Napravite kovrdže ko u Sabrine Carpenter uz ove savjete

Otkrijte kako da napravite kovrdže ko u Sabrine Carpenter uz jednostavan vodič i savjete o stilizovanju

Sabrina Carpenter je poznata ne samo po svojim zaraznim pjesmama, već i po svojim prelijepim frizurama. Njene bujne kovrdže i voluminozni stil često ostavljaju utisak, a jedan od njenih najprepoznatljivijih izgleda je inspirisan legendarnim bombshell frizurama, poput one Bridgitte Bardot.

Napravite kovrdže ko u Sabrine Carpenter: Korak po korak

U ovom članku saznajte kako da iskopirate njen potpisani stil korak po korak.

Sabrinina frizura kombinuje mekoću i slatkoću bujnih plave boje s tajanstvenim vibracijama koje donose dugačke šiške.

Ovaj stil se sastoji od mnogo slojeva s curtain fringe šiškama, što ga čini modernim i prilagodljivim.

Napravite kovrdže ko u Sabrine Carpenter: Priprema

Pripremite prave proizvode

Kako bi se postigao željeni volumen, važno je koristiti dva različita proizvoda na čistoj, vlažnoj kosi. Prvo, nanesite sprej za volumen na korijen kose, a zatim dodajte volumizirajuću pjenu na krajeve. Ova kombinacija pomoći će da kosa bude podignuta i puna, bez otežavanja.

Sušenje kose uz pomoć okrugle četke

Okrugla četka za sušenje je ključni alat za ovaj izgled. Podijelite kosu na dijelove, počevši od zadnjeg dijela. Odvojite sekcije debljine oko 7.5 cm. Upotrebite četku sa debljim vlaknima: podignite sekciju, obavijte je oko četke i sušite korijen. Nakon što se dio osuši, pomjerite četku prema dole dok sušite da biste dobili željeni oblik.

Koristite čičak vikler

Ponovite isti proces za prednji dio kose. Kada je dio osušen, umjesto da pomjerate četku, umotajte kosu oko velikog čičak viklera. Ova tehnika dodatno povećava volumen i pomaže da se oblik zadrži.

Ostavite da se ohladi

Zagrijavanje je ključno za oblikovanje kose, ali oblik se postavlja dok se kosa hladi. Tokom ovog vremena možete se posvetiti šminkanju ili oblačenju. Da biste ubrzali proces, možete koristiti hladni zrak sa fena za kosu.

Postavite frizuru

Skinite vikler i lagano raširite kosu. Izbjegavajte četkanje kako ne biste razbili oblik, već koristite ruke da oblikujete frizuru. Na kraju, fiksirajte izgled sprejem za teksturiranje ili lakom za kosu sa srednjim održavanjem.

Frizura Sabrine Carpenter je savršeni spoj klasičnog i modernog stila, koja je prilagodljiva za različite tipove kose. Prateći ove korake, možete lako postići njen prepoznatljivi izgled bouncy curls.

S malo truda i pravim proizvodima, vaša kosa može izgledati isto kao i njena – bujno, zdravo i sjajno.

ljepotaizdravlje.ba

Roy Rochlin/Getty Images Entertainment