Rumenilo ispod očiju: Novi beauty trend

by | 27 Oktobra, 2024
Rumenilo ispod očiju

Rumenilo ispod očiju postaje hit, donoseći slatki, zavodljivi izgled. Otkrijte kako postići savršeni blushed under-eye efekt

Ako je 2024. godina pokazala jedno, to je da je rumenilo u punom cvatu. Gledajte na uspon blonzing trenda ili sunset blush trend kao dokaz: konačno se zabavljamo s rumenilom, a to znači igranje s teksturama, nijansama i načinima nanošenja.

Dani kada se rumenilo samo nanosilo na jabučice obraza su prošlost, a danas se tehnike nanošenja rumenila ruše sve norme.

Ovaj put, našim donjim kapcima pridaje se pažnja rumenilu. U nastavku, sve što trebate znati o japanskom trendu rumenila koji je prisutan na TikToku i kako postići ovaj izgled.

@lilachilds Trying @lorazepamela anderson’s blush placement! I’m obsessed #underblushing #undereyeblush #blushplacement #sunburntmakeup #sunburntblush #70smakeup ♬ original sound – Lila

Rumenilo ispod očiju je totalni hit

Rumenilo ispod očiju nije nova stvar. Godine 2022. svi smo postali stručnjaci za teoriju boja kada nas je TikTok naučio da pomiješamo rumenilo s korektorom kako bismo neutralizovali tamne krugove.

A u aprilu, Pat McGrath nas je savjetovala da posvijetlimo ispod očiju baby pink puderom, što smo i uradili. No, sada potpuno prihvatamo rumenilo ispod očiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by james (@jaimehuck)

Za one koji su upoznati s japanskom ljepotom, ovaj trend može zvučati poznato. Igra šminkom, koja treba da imitira rumenilo oko očiju, obraza i nosa, dominira J-beauty scenom od svog nastanka 2018. godine.

Međutim, TikTokova interpretacija Igri šminke je malo drugačija. “U Aziji, ova tehnika dodaje dodir slatkoće,” objašnjava Kanako, kreativna direktorica Addiction Tokyo. “Ali širom svijeta više se radi o stvaranju babydoll rumenila koje vrišti cool devojka.”

Rumenilo ispod očiju: Kako postići izgled

Da biste postigli ovaj izgled, počnite s vlažnim kremastim rumenilom oko spoljnog ugla očiju, nježno tapkajući prema dolje. Za prirodan izgled, odaberite breskvasto-rozu nijansu za svijetle do srednje tonove kože ili terakota nijansu za tamnije tonove kože.

Zatim, utisnite mat puderasto rumenilo slične nijanse ispod očiju kako biste postavili izgled, pazeći da difuzirate ivice za zrakasti završetak.

Za završni dodir, dodajte malo baby pink pudera ispod očiju kako biste stvorili besprijekornu tranziciju između vašeg korektora i rumenila.

ljepotaizdravlje.ba

ValuaVitaly/iStock/Getty Images Plus