Bakine korpice sa kremom

by | 27 Maja, 2014

korpice

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 1,5 dl ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 dl jogurta
  • 150 g bijelog brašna
  • 300 g kukuruznog brašna
  • 1 veza peršuna
  • 1 mrkva
  • 200 g fete
  • so

Za kremu:

  • 200 g krem sira
  • 200 g fete

Za dekoraciju:

  • 1 cikla
  • 1 mrkva
  • 1 krastavac
  • prehrabeni prah

Priprema:

Priprema:

1. Mrkvu obariti i izribati na krupno rende, feta sir takođe izribati, a peršun što sitnije isjeckati.
2. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti ih u čvrst snijeg. Postepeno dodavati jedan po jedan žumanjak i dalje muteći.
3. Dodati mrkvu, peršun i sir, pa polako promiješati.
4. Potom dodati obično i kukuruzno brašno, ulje, jogurt, prašak za pecivo i malo soli po ukusu i polako promiješati.
5. Kalupe za mafine nauljiti, sipati u njih pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC, dok ne porumene.
6. Posebno umutiti krem sir i ribani feta sir. Staviti u špric te na svaku pečenu korpicu istisnuti malo kreme.
7. Mrkvu i ciklu obariti i isjeći na kolutove, a potom kalupom u obliku cvijeta izvaditi odgovarajuće oblike.
8. Od krastavaca napraviti drške za korpe i zabosti u krem, a okolo poslagati cvetove uvaljane u prehrambeni prah.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept