Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
Priprema:
1. U manju šerpu sipati 4 dl mlijeka, dodati 4 kašike šećera i staviti da proključa. Ostatak mlijeka sjediniti s praškom za puding od vanile, sipati u ključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne. Gotov puding ostaviti da se ohladi.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati u ohlađen puding i polako promiješati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti višnje, šećer, gustin, vanil-šećer, rum i sok od limuna. Kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati sve dok se ne dobije kremasta masa.
4. U šire posude sipati polovinu fila od pudinga i ostaviti da se stegne. Zatim nanijeti 3/4 preliva od višanja i prekriti ostatakom fila od pudinga. Na to staviti kuglu sladoleda, nanijeti ostatak preliva od višanja a dekorisati otopljenom čokoladom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept