Recept za brzu proteinsku ovsenu kašu od mrkve

by | 24 Februara, 2025
Recept za brzu proteinsku ovsenu kašu od mrkve

Ako tražite brz i ukusan način da unaprijedite svoju jutarnju rutinu, ovaj recept za brzu proteinsku ovsenu kašu od mrkve je idealan za vas!

Ovsena kaša s dodatkom proteina i svježih sastojaka poput rendane mrkve, cimeta i javorovog sirupa pruža savršenu ravnotežu okusa i hranjivih tvari. Ovaj recept idealan je za sve koji žele ukusan obrok koji će ih držati siti i energične tokom cijelog jutra, a pritom je dovoljno brz da ga možete pripremiti čak i kada ste u žurbi.

Zaboravite na običnu, dosadnu ovsenu kašu – s ovim receptom vaš svakodnevni obrok postaje pravo uživanje!

Isprobajte ga i uživajte u divnoj kombinaciji okusa i zdravih sastojaka koji će vaše tijelo nagraditi energijom i nutrijentima.

Sastojci za proteinsku ovsenu kašu od mrkve

  • 1/2 šolje suhih zobenih pahuljica kuhanih u vodi
  • 1 mjera proteina u prahu
  • 3 oz (oko 85 g) bademovog mlijeka (nezaslađeno)
  • 2-3 kašike rendane mrkve
  • prstohvat cimeta
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 kašika javorovog sirupa (ili agava sirup, med ili stevia u prahu)
  • 1 kašika isjeckanih badema (po izboru)
  • 1 kašika kokosa (po izboru)

Uputstvo za proteinsku ovsenu kašu od mrkve:

Korak 1:
Kuhajte ovsene pahuljice u vodi i ostavite da se ohlade. Napomena: Ovsene pahuljice treba da budu malo suhe i guste nakon kuhanja – ne brinite zbog toga.

Korak 2:
U shaker boci, dobro promiješajte bademovo mlijeko i protein u prahu dok se potpuno ne sjedine. Dodajte ovu smjesu u porciju ovsene kaše i dobro izmiješajte.

Korak 3:
Zatim dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte. Ako želite, možete ponovo zagrijati ovsenu kašu u mikrotalasnoj pećnici. Ako želite smanjiti količinu ugljikohidrata, jednostavno upotrijebite manje javorovog sirupa.

Korak 4:
Uživajte!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Healthy 🍏 (@healthyfoodyess)

ljepotaizdravlje.ba

AmalliaEka/Getty Images Plus