Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Za voćni krem:
Za vanil-krem:
Za dekoraciju:
Priprema:
Voćni krem:
1. Bobičasto voće izgnječiti viljuškom i kratko prokujati sa šećerom i vanil-šećerom, da se dobije kompaktna masa.
2. U ohlađen voćni fil dodati maskarpone sir i umutiti mikserom.
3. Zatim dodati šlag od slatke pavlake i polako promiješati.
Vanil-krem:
1. U manju šerpu sipati 4 dl mlijeka, dodati šećer i kuhati dok ne proključa.
2. Posebno sjediniti prašak za puding od vanile i ostatak mlijeka, te dodati u ključalo mlijeko. Kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati sve dok se ne zgusne.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati je u ohlađen puding i polako promiješati.
4. Pripremiti četiri staklene čaše, te u njih naizmjenično stavljati voćni i vanil krem, dok se ne utroše oba fila.
5. Dekorisati rolerima i grančicom ribizle.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept