![Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1724835521-600x470.jpg)
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti slatku pavlaku, dvije kašike šećera u prahu i mutiti mikserom dok se ne dobije čvrst šlag.
2. Dodati maskarpone sir, rendanu čokoladu i polako promiješati varjačom.
3. U manjoj šerpici sjediniti maline, ostatak šećera i rendanu koru limuna, te kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati sve dok se ne dobije kompaktna masa.
4. U staklene posude za serviranje sipati malo smjese od slatke pavlake, preliti filom od malina, te isti postupak ponoviti još jednom.
5. Pripremljene museve dekorisati rolerima.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept