Ražnjići od povrća i oslića

by | 21 Juna, 2014

Clipboard0311

Sastojci:

  • 500 g fileta oslića
  • 150 g listova dimljene slanine
  • 1 plavi patlidžan
  • 1 tikvica
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 200 g šampinjona
  • 1 glavica crvenog luka
  • bosiljak
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • šeri paradajz po potrebi
  • mješavina začina, biber

Priprema:
1. Filete oslića isjeći na kocke, posuti bosiljkom i mješavinom začina.
2. Na svaki list dimljene slanine staviti komad oslića i uviti ga.
3. Plavi patlidžan, tikvicu, crveni luk, crvenu i zelenu papriku očistiti i isjeći na krupnije kocke.
4. Drške šampinjona odvojiti od šešira.
5. Na štapiće za ražnjiće naizmjenično nabadati pripremljeno povrće i paketiće oslića željenim redosljedom. Završiti sa šeri paradajzom.
6. Posebno napraviti marinadu od maslinovog ulja, bosiljka i mješavine začina, te premazati ražnjiće. Peći ih na roštilju dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept